För att din kväll som pubvärd skall flyta så smidigt som möjligt är det ett par saker du behöver tänka på och göra:
Nycklar
Nycklar till puben och förrådet hämtar du hos Ingegerd Ånestrand, Mora Sörgården 070-972 67 64. Kolla så att hon är hemma bara.
Anslag och inbjudan
Gör en enkel inbjudan på en A4 sida om pub med tider, datum, eventuella teman eller aktiviteter och vem/vilka som står i puben, senast måndag i pubveckan.
Inga ideér? Skicka ett mejl till webbansvarig@moraby.se kan han komma med tips. I god tid bara…
Inbjudan sätter du upp på de 4 ”anslagstavlorna”; en vid torget, en på ladugårdsväggen vid KG, en i Kanotbacken, en vid Långbacken.
Skicka också inbjudan till webbansvarig@moraby.se så ser jag till att inbjudan och påminnelse skickas per mejl
Påfyllning av puben
När du har hämtat nyckeln till puben och kommer dit så skall sortimentet vara påfyllt av den förra pubvärden. Om inte, meddela webbansvarig@moraby.se.
Bassortiment:
Staropramen, lager – X st
Guiness, mörk – X st
A ship full of IPA – X st
Rött vin, box – X st
Vitt vin, box – X st
Rosé, box under sommarmånaderna – X st
Cider, med alkhol – X st
Festis – X st
Loka – X st
Alkoholfri öl – X st
Som värd får du också köpa snacks och tilltugg, kvitto till Ingegerd.
Om du som pubvärd vill ha något extra utöver bassortimentet så får du inhandla det. Tänk bara på om den skall kosta 1 eller 2 klipp.
Efter utförd pubkväll är det den som har haft puben som ser till att bassortimentet blir uppfyllt igen. Därefter lämnar du kvitton till Ingegerd ser hon till att du får kompensation för inköpen.
Kylen tömd och allt på sin plats.
Sommartid/vintertid
Tänk på att slå på kylskåpet torsdag kväll eller fredag morgon. Om det är kallt i puben, kontakta Maivor Hedström, 070-428 83 50.
Öppettider
Pubens öppettider bestämmer du själv men stänger inte senare än 24.00.
Klippkort
Klippkort säljs endast av utvalda runt om i byn, 250 kr styck. Se Pubkort
Absolut ingen försäljning i Puben.
Priser
1 klipp för en öl, ett glas vin eller alkoholfri öl.
Festis och Loka är utan kostnad.
Städning
Puben städas senast dagen efter.
Tomglas liksom sopor tar du hand om själv, kolla att det inte ligger några tomflaskor, skräp eller fimpar runt puben.
Diska glas, dammsug golven vid behov, städa toan.
Stäng av kylskåpet och lämna dörren med liten springa.
Din belöning
Utöver möjligheten att träffa andra trevliga människor utgår en fri öl eller ett glas vin till arbetande bartenders.
Vid förhinder
Om du skulle få förhinder att stå i puben utlovat datum är det förstås bra om du själv kan ordna med ersättare. Om det inte funkar, kontakta Ingegerd.
Funderingar?
Slå en signal till Ingegerd Ånestrand 016-964 48, 070-972 67 64